loading

PODRŠKA FILIPU - ZAJEDNO MOŽEMO SVE”
ZAJEDNIČKI NASTUP NA 48.RADOSTI EVROPE

johnny-prihvatilista

Filip Raković je učenik VI razreda specijalne škole OŠ „Miodrag Matić“ ,koji mnogo voli da nastupa i sluša verovali ili ne muzičke kasete na svom starom kasetašu. Poželeo je da nastupi na takmičenju specijalnih škola u muzici i plesu i da izbori pravo da kao pobednik nastupi na 48.Medjunarodnoj smotri „Radost Evrope“. Za svoj nastup je izabrao pesmu „Pokreni se“ ,najmladjeg rokenrol autora Nikole Johnny Rankovića, koji je sa svega 12 godina izdao svoj autorski CD album pod nazivom „Teram po svom“. Johnny-ja je pozvao Filipov nastavnik Dragan i tako je došlo do susreta Filipa i Johnny-ja.Dalje, je životna bajka.
Johnny i njegovi drugari iz benda The Churlians (Pavle,Griša i Marko) su ispratili uživo svirajući Filipovo pevanje na selekcionom takmičenju u pozorištu „Duško Radović“ i zajedničkim snagama pobedili. Filip je tako izborio da bude predstavnik Srbije na 48.Radosti Evrope i ponovo otpeva „Pokreni se“ pred publikom u Dečijem kulturnom centru Beograda, opet u pratnji Johnny-ja i The Churlians-a. Pre svakog od ovih nastupa Filip je imao probe sa Johnny-jem i The Churlians-ima i bio deo jednog rokenrol benda sa dušom.Dobio je i prvi CD od Johnny-ja ali je ipak tražio kasete.
Koliko Vas je izdvojilo desetak dana u godini za decu sa cerebralnom paralizom i drugim smetnjama u razvoju i učinilo da se osećaju ravnopravni, kao deo društva i svih dogadjaja u njemu?

Fotografije

© Design by Webix Design