loading

POZIV NA FESTIVAL HUMANOSTI
Avgust 2019

Potrebno je da smo zajedno, ne samo na mreži nego i u teškim trenutcima u životu. Ove tri popunjene uplatnice su tu da vam olakšaju korak ka tome da zajednički napravimo ovog leta i Festival humanosti ! Ja sam to danas učinio i želeo bih da me pratite jer #vaznojesamostaostaje Obratili su mi se , a i sam znam da to nije lako: 1.Devojčica kojoj nedostaje još samo 10.000 eur za II završnu operciju srca 2.Mama kojoj nedostaje novac za lekove i put do N.Sada za operciju raka grla 3.Dečak koji nakon niza intervencija nema ni za hranu i banju, a stanje mu se pogoršava Koliko možemo, a možemo , budimo uz njih ! Hvala vam Johnny Rankovic ❤🙏

NA VAŽNOM ZADATKU

18.decembra 2018.godine, tačno u podne, u Klubu Restoran Petica na Adi Ciganliji smo bili na važnom zadatku... Paketići su podeljeni za mališane sa posebnim potrebama iz Zvečanske i za naše drugare iz Prihvatilište za decu, Beograd, Zvečansku...Bilo je ludo! Nevidjenju čarlamu Deda Mrazu ovog puta su pripremili Alisa Lacko i ostali iz ArtFrakcije.

SVIRAMO ZA SRCE MAGDALENE

21.10.2018. u Hali sportova, sa početkom u 18 časova, održaće se veliki humanitarni koncert pod nazivom SVI ZA MAGDALENU. Magdalena Marković je dvogodišnja devojčica iz okoline Golupca, koja je rođena sa retkom vrstom srčane mane i najkasnije u novembru ove godine mora na operaciju srca, koja će biti obavljena u Londonu. Cena prve, od dve predviđene, operacije iznosi oko 50.000 evra. Sredstva za Magdalenino lečenje prikupljaju se putem fondacije „Budi human-Aleksandar Šapić“ i do sada je sakupljeno oko 30.000 evra. Na koncertu će nastupiti: Neverne bebe, Beogradski sindikat, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Hornsman Koyot, Johnny Rankovic & The Churlians ft. Žika Jelić, Iskaz, Lagana sreda, Bojan Marović i Baletski studio “Art centar“. Karte se mogu kupiti na prodajnim mestima Gigstixa-a i Ticketline-a. Cena karte je 600 dinara.

HUMANITARNI KONCERT ZA JOVANU
Beograd, 16.03.2018. “Božidarac“

Pomozite I vi uvek kada možete i nije bitno ako pada kiša!
Jovana je nasmejana, druželjubiva i pozitivna osoba. Učenica je drugog razreda I Ekonomske škole u Beogradu. Utehu pronalazi u muzici, svira gitaru i klavir i član je KUD-a „Dimitrije Tucović“, u kojem trenutno ne može da igra zbog zdravstvenog stanja i zbog toga joj je veoma žao.Jovana je rođena kao zdravo dete. Na kraju osmog razreda otišla je kod lekara da popuni zdravstveni list za srednju školu i tada je u krvi primećen veliki broj leukocita.

...Više

PODRŠKA FILIPU ZAJEDNO MOŽEMO SVE”
ZAJEDNIČKI NASTUP NA 48.RADOSTI EVROPE

Filip Raković je učenik VI razreda specijalne škole OŠ „Miodrag Matić“ ,koji mnogo voli da nastupa i sluša verovali ili ne muzičke kasete na svom starom kasetašu. Poželeo je da nastupi na takmičenju specijalnih škola u muzici i plesu i da izbori pravo da kao pobednik nastupi na 48.Medjunarodnoj smotri „Radost Evrope“. Za svoj nastup je izabrao pesmu „Pokreni se“ ,najmladjeg rokenrol autora Nikole Johnny Rankovića, koji je sa svega 12 godina izdao svoj autorski CD album pod nazivom „Teram po svom“. Johnny-ja je pozvao Filipov nastavnik Dragan i tako je došlo do susreta Filipa i Johnny-ja.Dalje, je životna bajka.

...Više

HUMANITARNI ROĐENDAN ZA UDRUŽENJE "DEBRA”
za tzv. decu leptire obolelima od bulozne epidermolize

Ovu akcija je organizovana uz podršku i ideju našeg malog Humanitarnog fonda "Petica" čiji sam član, a ponajviše na inicijativu slavljenika i lidera ovog fonda Marijane Rajić. Svaki dinar koji je skupljen u kutiji umesto rodjendanskog poklona je uplaćen Udruženju "Debra" koje brine o tzv.deci - leptirima (obolelima od bulozne epidermolize). Ako želite da saznate više o Udruženju i sa kakvim teškoćama se susreću oboleli od ove retke bolesti, evo linka:http://www.debra.org.rs/doc10.asp
Drago mi je da sam mojom skoromnom uplatom doprineo da dobijemo svi zajedno ovaj dole lepi zbir za drugare iz Debre od čega će biti kupljeni zavoji, sanitetski materijal i dr.potrepstine za previjanje.
Hvala sto postoje ljudi sa kojima delim dobra dela, kao sto su Marijana Rajic, članovi benda Neverne Bebe, Klub Restoran Petica na Adi Ciganliji i Snezana Mijailovic I mnogi drugi.
POMOZITE IM I VI KOJI OVO ČITATE

PROSLAVA SVETSKOG DANA PORODICE SA DECOM IZ PRIHVATILIŠTA BEOGRAD

Svetski dan porodice među decom koja porodice nemaju. Baš sam ponosan!... Sergej Cetkovic, Ivana Jordan, Snezana Mijailovic, Dragutin Topić, Marijana Rajic... svi za decu Prihvatilišta! Izdvojite ponekad nekoliko sati svog života i učinite ga svima boljim. Dobili smo i Zahvalnicu, pevali sa Sergejem horski, imali nagradne karaoke, igre bez granica, ja sam malo svirao i što je najvažnije - družili smo se se sa decom na ovaj dan.

. . Više

POBEDIMO ZA DECU PRIHVATILIŠTA BEOGRAD

Sa zadovoljstvom sam se sa mojim bendom, odazvao pozivu i učestvovali smo u programu povodom proslave 59.rodjendana "Prihvatilišta za decu Beograd".
POBEDIMO ZA DECU PRIHVATILIŠTA!!!!!
Potom sam učestvovao u akciji našeg malog humanitarnog kluba Petičari u prikupljanju potrepština za moje drugare iz Prihvatilišta za decu, Beograd .Sakupio sam očuvanu garderobu, patike, jakne kao i kupio hemiju zajedno sa Jelenom Vukadinovic, Sergejom Ćetkovicem, Aleksandrom Miloševic Tragovi, Marijanom Rajić, I drugim dobrim ljudima. Trudio sam se da budem i radna snaga i podrška u pakovanju, odnošenju i predaji. Nadam se kao I svi mi da smo ovoj deci uneli u život makar malo topline uz ogromno divljenje njihovim vaspitačima. . . Više

Pomoc deci sa Kosova da odu na Hilandar

Prvi Nikolin susret sa Svetom Gorom i manastirom Hilandarom

Ispunio je dečačku želju i kao hodočasnik, kročio je u Bogorodičin vrt. Istu želju je svojim darovanjem pomogao da ispune i deca sa Kosova. Bio je tužan jer je video najveću srpsku svetinju, dar svetoga Save I Simeona mirotočivog Bogu od srpskoga roda, u pepelu i ruševinama. Osetio je ljubav monaha, miris netaknute prirode vizantiskog doba i mir u srcu koji opija i otvara vrata večnosti. Tu je mladi roker, sedeći ispod kiparisa Svetoga Save, gledajući u crkvu koju podiže kralj Milutin, doneo odluku da pomogne ranjenoj svetinji da vaskrsne kao Feniks iz pepela. Na bunaru Savinom zavet je dao nošen slovima legende koja kaže: “ ko makar jednom popije vodu sa Rastkovog kladenca, za zemnoga života, vazda mu se vraća “