loading
Logo

The Churlians

JOHNNY RANKOVIĆ & THE CHURLIANS

JOHNNY RANKOVIĆ & THE CHURLIANS

najmlađi autorski rok bend u Srbiji je osnovan 2014 godine, i čine ga:

Nikola Johnny Ranković-frontmen benda, vocal, solo gitara, autor tekstova, muzike, aranžmana, dobitnik je nagrade EXIT Youth Hero 2016, potom Heroj Beograda 2013, Podvižnik Novosti, Ličnost je godine 2013 i 2016, pobednik dva takmičenja ''Obračun bendova'', i prvi predstavnik naše zemlje na manifestaciji ‘’Radost Evrope’’ sa autorskom pesmom “Neću da živim u zemlji bez rock'n'roll-a” Gitaru svira intenzivno od 6. godine, a od 7.godine pohadja školu muzičke produkcije, kao i teorije muzike prema programu britanske kraljevske akademije koju je i položio u Londonu 2018 godine sa najvišom ocenom . Na The UK Songwriting Contest 2015 u Londonu, postigao zapažen uspeh u konkurenciji od 70.000 pesama usao u polufinale kao kompozitor i tekstopisac pesme „Hot or Cold“, da bi 2017 godine sa pesmom i video spotom „Strah“ potvrdio uspeh polufinaliste odn. ušao u top 20. Nastupao samostalno, kao i sa našim proslavljenim muzičarima,od malih sala,do stadiona, trgova i tv studia.Bio je i specijalni gost na akustičnoj gitari svetskom bendu „2 Cellos” na koncertu na Kalemegdanu.Snimio svoj prvi CD album „Teram po svom“, na kome je kompletni autor tekstova,muzike, aranžmana , svira sve gitare i vokal je.Producirao ga je Vojislav Aralica.Izdao je i dva singla  sa istim producentom; prvi „Harley, Les Paul & Rock’n’Roll” u kome mu na lapstil-u gostuje gospodin Žika Jelić Yu Grupa i drugi “Važno je samo šta ostaje”. Do svoje petnaeste godine je snimio 4 spota sa svojim bendom i to: za dve pesme sa albuma i za oba single. Pored paralelno odličnog vladanja elekričnom i akustičnom gitarom, Johnny svira i klavir i mandolinu Dalji planovi su srednja škola IT Multimedija (Comtrade) i studiranje BIMM-a u Londonu ili Berlinu (Britansko-Irska muzicka akademija)

Grigorija Avramović-Griša-gitara Više godina pohadja školu gitare i solfeđa (ide u dve srednje muzicke škole) i on je prvi podržao Johnny-jevu ideju stvaranja benda The Churlians. Grigorije iza sebe ima i dosta obaveznih nastupa sa školskim bendom muzičke škole „MasterBlaster“ koju pohadja i naravno sve nastupe sa The Churlians-ima.

Pavle Petrović-bas, više godina ide u školu roka i popa i pored basa svira gitaru, djembe, a ide i na časove solfeđa.Pavle takodje ima iza sebe mnogo live svirki i van benda i od pocetka je nepogrešiva i čvrsta linija The Churlians ritma.

Marko Novaković-bubanj, bavi se muzikom od svoje 4 godine.Svoj prvi bubanj dobio je kada je imao 5 godina i od tada pa sve do sad je to jedna od najbitnijih stvari njegovom zivotu.Prvi nastup imao je sa svojih 7 godina, a sa svojih 8 godina krenuo je na casove bubnjeva kod Igora Malesevica i sa obukom zavrsio 2018-te godine.Svirao je u više bendova, ali najveci od njih bio je bend Igor Vince.Pored bubnjeva svira električnu gitaru kao i bas gitaru.

Bend ima preko 25 nastupa na velikim binama od kojih izdvajamo: Gitarijada Zaječar 2018, Scena Fest 2018, Plato muzeja 25 maj 2018, Bass Player Festival, EXIT Festival 2017.; Trg Republike Beograd 2017, Božidarac 2017 i 2018, Rock Village 2015. and 2016.; Stadion“Tasmajdan” 2016.; Festival BARF 2014.; “Suvaca Demo Fest 2017.” Kikinda; Harley Demo weekend 2017.; bina Rock radija u “Mercatoru”, Beograd; Davis Cup, Kraljevo; Dom Omladine 2014 i 2018; Trg srpskih ratnika Kraljevo; Wurst Platz Bar 2016. i 2017., Sava Centar 2013. i 2016., DKCB Beograd,bina u Metropolis Music company, Megatrend, Guitar Art Festival, itd.

Band je u prvoj postavi sa Djuradjem Djuričićem na bubnju, održao humanitarni koncert za pomoć ugroženima od poplava na velikom trgu u Kraljevu i to je bila njihova prva svirka.Imali su uspešnu Promociju, pod nazivom ''Razmenimo energije''(2014) sa kojom su pozvali najpre mlade Srbije , pa potom muzičare, producente, menadežere , kritičare, novinare, urednike i sve one koji vole rock'n'roll zvuk, da zajedno sa njima razmene energiju i pomognu da veliki prenesu na male svoje iskustvo i znanje, a mali na velike svoju novu kreativnost i talenat! Promociju su podržali: YU Grupa, Djule Van Gogh, Dragoljub Djuričić, Krle Generacija 5, Firči EKV ,Vasil Hadžimanov, Randja Neverne bebe, Vicko Riblja Čorba, publicista i rok kritičar Petar Janjatović , basista Dragan Ivanović i mnogi drugi.

Kontakt

info@johnnyrankovic.com

Galerija