loading
LogoThe Churlians

 

 

JOHNNY RANKOVIĆ& THE CHURLIANS

 

Najmlađi autorski rok bend u Srbiji je osnovan 2014 godine, i čine ga:

Nikola Johnny Ranković-frontmen benda, vocal, solo gitara, autor tekstova, muzike, aranžmana, dobitnik je nagrade EXIT Youth Hero 2016, potom Heroj Beograda 2013, Podvižnik Novosti, Ličnost je godine 2013 i 2016, pobednik dva takmičenja ''Obračun bendova'', i prvi predstavnik naše zemlje na manifestaciji ‘’Radost Evrope’’ sa autorskom pesmom “Neću da živim u zemlji bez rock'n'roll-a” Gitaru svira intenzivno od 6. godine, a od 7.godine pohadja školu muzičke produkcije, kao i teorije muzike prema programu britanske akademije. Na The UK Songwriting Contest 2015 u Londonu, postigao zapažen uspeh u konkurenciji od 70.000 pesama  usao u polufinale kao kompozitor i tekstopisac pesme  „Hot or Cold“, da bi 2017 godine sa pesmom i video spotom „Strah“ potvrdio uspeh polufinaliste odn. ušao u top 20. Nastupao samostalno, kao i sa našim proslavljenim muzičarima,od malih sala,do stadiona, trgova i tv studia.Snimio svoj prvi CD album „Teram po svom“, na kome je kompletni autor tekstova,muzike, aranžmana , svira sve gitare i vokal je.Producirao ga je Vojislav Aralica.Izdao je i singl „Harley, Les Paul & Rock’n’Roll” u kome mu na lapstil-u gostuje gospodin Žika Jelić Yu Grupa. Pored paralelno odličnog vladanja elekričnom i akustičnom gitarom,  Johnny svira i klavir i mandolinu Dalji planovi su srednja škola IT Multimedija i studiranje BIMM-a u Londonu ili Berlinu (Britansko-Irska muzicka akademija)

Grigorija Avramović-Griša-gitara Više godina pohadja školu gitare i solfeđa (ide u dve srednje muzicke škole) i on je prvi podržao Johnny-jevu ideju stvaranja benda The Churlians. Grigorije iza sebe ima i dosta obaveznih nastupa sa školskim bendom muzičke škole „MasterBlaster“ koju pohadja i naravno sve nastupe sa The Churlians-ima.

Pavle Petrović-bas, više godina ide u školu roka i popa i pored basa svira gitaru, djembe, a ide i na časove solfeđa.Pavle takodje ima iza sebe mnogo live svirki i van benda i od pocetka je nepogrešiva i čvrsta linija The Churlians ritma.

Miloš Bajić Bajke-bubanj- svirao u više manjih bendova alternativne rok i metal scene,  interesantno je što je išao u muzičku školu odsek klavir i to što je 2015 bio državni prvak u biciklizmu. Miloš je završo školu za fizioterapeuta, ali je za njega bubanj terapija i u tome je odličan, a to se dobro i čuje. Miloš je u oktobru 2018 godine primljen u bend i doneo je sa sobom novu energiju.

 

Bend ima preko 25 nastupa na velikim binama od kojih izdvajamo: Gitarijada Zaječar 2018, Scena Fest 2018, Plato muzeja 25 maj 2018, Bass Player Festival, EXIT Festival 2017.; Trg Republike Beograd 2017, Božidarac 2017 i 2018, Rock Village 2015. and 2016.; StadionTasmajdan 2016.; Festival BARF 2014.; “Suvaca Demo Fest 2017.” Kikinda;  Harley Demo weekend 2017.; bina Rock radija u “Mercatoru”, Beograd; Davis Cup, Kraljevo; Dom Omladine 2014 i 2018; Trg srpskih ratnika Kraljevo; Wurst Platz Bar 2016. i 2017., Sava Centar 2013. i 2016., DKCB Beograd,bina u Metropolis Music company, Guitar Art Festival,  itd.

 

Band je u prvoj postavi sa Djuradjem Djuričićem na bubnju, održao humanitarni koncert za pomoć ugroženima od poplava na velikom trgu u Kraljevu i to je bila njihova prva svirka.Imali su uspešnu Promociju, pod nazivom ''Razmenimo energije''(2014) sa kojom su  pozvali najpre mlade Srbije , pa potom muzičare, producente, menadežere , kritičare, novinare, urednike  i sve one koji vole rock'n'roll zvuk, da zajedno sa njima razmene energiju  i pomognu da veliki prenesu na male svoje iskustvo i znanje,  a mali na velike svoju novu kreativnost i talenat! Promociju su podržali: YU Grupa, Djule Van Gogh, Dragoljub Djuričić, Krle Generacija 5, Firči EKV ,Vasil Hadžimanov, Randja Neverne bebe, Vicko Riblja Čorba, publicista i rok kritičar Petar Janjatović , basista Dragan Ivanović i mnogi drugi.

Bend je potom promenio još dva bubnjara i to blizu dve godine na bubnju je bio Marko Beljić, da bi se pred prvi samostalni koncert u Božidarcu prikljucio bendu Milan Antonovići zadržao se godinu dana do svog odlaska na više godina u Austriju.

 


© Design by Webix Design