Johnny Rankovic

Novi LP i CD u prodaji

PGP prodavnice:
Jug Bogdanova 2 Beograd
RTS Klub Svetogorska 1 Beograd

Online prodaja za Srbiju i ceo svet
www.malasprskaprodavnica.com

Johnny Rankovic

Muzički producent

U svet produkcije Johnny je ušao sa svega 9 godina kao najmlađi polaznik škole za muzičku produkciju u Beogradu. Sada, završava srednju školu za multimediju ITHS i polazi na BIMM London (British and Irish Modern Music Institute) kako bi studirao produkciju muzike i zvuka. Neke od njegovih produkcija su dobro prihvaćene od strane ljudi iz britanske muzičke industrije, a prva 2 komercijalna rada su puštana na nacionalnim radio stanicama. Takođe je imao priliku da radi u velikim beogradskim privatnim muzičkim studijima.

Johnny Rankovic

Kompozitor

Poznat kao najmlađi autor rok albuma ikada, Johnny je višestruko nagrađivani kompozitor i autor pesama. Počeo je da se bavi autorskim radom sa 7 godina i tada je nastala njegova prva pesma „Nije do love“. Pored pomenutog albuma, autor je nekoliko singlova, a uskoro se očekuje i novi album u izdanju PGP RTS-a. U poslednje vreme bavi se muzikom za filmove i video igre.

Johnny Rankovic

Gitarista

Iako je vrlo mlad, Johnny ima preko 10 godina sviračkog iskustva iza sebe. Jednako dobro vladanje akustičnom i električnom gitarom, ali i gitarskom opremom mu je pomoglo da stekne veliko poštovanje čak i najboljih gitarista u regionu. Učio je od mnogih veoma cenjenih gitarista upijaći različite tehnike i stilove što je imalo veliki uticaj na njegov stil sviranja, ali i aranžiranja gitarskih deonica. Veliki je ljubitelj vintage gitara (prvenstveno marke Gibson), a njegova rastuća kolekcija sadrži i nekoliko primeraka koje je sam dizajnirao. Najveći gitarski uzor mu je Jimmy Page. Za Johnny-ja gitara nije samo osnovno sredstvo komponovanja. Gitara je za njega životni saputnik.

Johnny Rankovic

NASTUPI

Sa svojim bendom The Churlians (čiji je frontman i osnivač) Johnny je imao preko 50 velikih koncerata širom zemlje, ali i puno upečatljivih solo gitarskih nastupa (gost 2Cellos, koncert „Iza horizonta“ Sava Centar…). Neki od nastupa kojima se posebno ponosi su Belgrade Beer Fest 2019, EXIT Festival 2017, Stadion Tašmajdan 2016, Zaječarska gitarijada 2018, Festival PriČa 2019 i svakako prvi samostalni koncert u Božidarcu 2017. na kome su učestvovali brojni gosti, legende domaće rok scene kao što su  Žika Jelić (YU Grupa), Vicko Milatović (Riblja čorba), Dragoljub Crnčević (Point Blank) i Dragan Jovanović Krle (Generacija 5). Na pozornici ga pored fantastičnog sviračkog umeća odlikuju i velika količina energije i ljubavi prema muzici.

Copyright © 2022 Johnny Rankovic

Design by     Webix Design